Στα πλαίσια της συνεχούς ανάπτυξής της, η Plastimak ολοκληρώνει σήμερα μία επένδυση στο κορυφαίο παγκοσμίως σύστημα λαμιναρίσματος και κάλυψης με λάκα.

Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό ανακοινώνουμε μία επένδυση-ορόσημο για την Plastimak στο κορυφαίο παγκοσμίως σύστημα λαμιναρίσματος και κάλυψης με λάκα. Με τη σπονδυλωτή φιλοσοφία που καθιέρωσε τη Nordmeccanica ως την πρότυπη κατασκευάστρια συστημάτων λαμιναρίσματος, η Super Combi 4000 έχει τρομερή ευελιξία και υψηλή απόδοση με συμπαγείς διαστάσεις και απίστευτη ευκολία χρήσης. Αυτή η επένδυση αναμένεται να αυξήσει σημαντικά τις παραγωγικές μας δυνατότητες, ενισχύοντας παράλληλα τη δέσμευσή μας για υψηλή ποιότητα.

Η νέα αυτή μηχανή πλάτους 1.3m έχει μέγιστη ταχύτητα 450m/λεπτό. Ταυτόχρονα, φέρει πολλές καινοτόμες λύσεις που αποσκοπούν στην επίτευξη υψηλής παραγωγικότητας με τη απρόσκοπτη λειτουργία της. Συγκεκριμένα:

1. Λαμινάρισμα κάθε είδους: solvent-based, solvent-less και water-based
Προσφέρει δυνατότητα λαμιναρίσματος με χρήση τόσο κόλλας χωρίς διαλύτη, όσο και κόλλας με διαλύτη ή κόλλας νερού. Η χρήση διαφορετικών μεθόδων λαμιναρίσματος μας δίνει τη δυνατότητα να διευρύνουμε το πελατολόγιο μας και τις εφαρμογές που μπορούμε να εκτελέσουμε. Για παράδειγμα, η χρήση κόλλας με διαλύτη είναι βασικός παράγοντας για κάποιες «δύσκολες» εφαρμογές όπως η θερμική επεξεργασία («retort»). 

2. Σταθμός semi-flexo για τις solvent-based εφαρμογές για καλύτερη επιφάνεια λαμιναρίσματος
Η χρήση σταθμού semi-flexo (σε αντίθεση με τη χρήση βαθυτυπικού σταθμού) για την επικάλυψη της εκτύπωσης με κόλλα διαλύτη επιτρέπει να αλλάζει η ποσότητα της με την απόσταση και την ταχύτητα του κυλίνδρου, κι όχι με χρήση διαφορετικών κυλίνδρων βαθυτυπίας. Το αποτέλεσμα είναι τόσο η απόλυτη ακρίβεια στην ποσότητα εφαρμογής και η αυξημένη παραγωγικότητα, όσο και η καλύτερη επιφάνεια λαμιναρίσματος, ειδικα σε εφαρμογές επί μεταλλικής επιφάνειας. 

3. Λάκα σε σύμπτωση
Η χρήση λάκας, με το οπτικό αποτέλεσμα που επιφέρει, έχει εξελιχθεί σε εργαλείο του marketing για τη διαφοροποίηση του προϊόντος, κατά τα επτά κρίσιμα δευτερόλεπτα που, κατά μέσο όρο, κρατά η διαδικασία επιλογής ενός προϊόντος από τον καταναλωτή μπροστά από το ράφι του σούπερ-μάρκετ. Ο νέος σταθμός λαμιναρίσματος προσδίδει στην εταιρία τη δυνατότητα εφαρμογής πλήθους ειδών λάκας όπως paper-touch, soft-touch, tactile, matte, holographic, embossing κλπ. 

4. Χρήση cold-seal
Η κόλλα cold-seal χρησιμοποιείται κυρίως σε εφαρμογές προϊόντων ευαίσθητων στη θερμοκρασία που αναπτύσσεται κατά τη θερμοκόλληση, όπως οι σοκολάτες. Συνεπώς, η εταιρία μας δύναται πλέον να προσφέρει λύσεις και σε τέτοιου τύπου συσκευασίες.
 
Το πλάνο επέκτασης του μηχανολογικού εξοπλισμού που ακολουθεί η εταιρία μας είναι βασισμένο σε επενδύσεις σε τεχνολογίες αιχμής, για την κάλυψη των πλέον απαιτητικών εφαρμογών των πελατών μας. Συνεχίζουμε τη δυναμική μας ανάπτυξη, αποσκοπώντας πάντα στη δημιουργία ποιοτικών λύσεων εύκαμπτης συσκευασίας στους πελάτες μας.